Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management

Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management

Deloitte Pension Management investeringsnyt

På trods af en overordnet stigning igennem 2021, har de finansielle markeder i september været præget af usikkerhed og kursfald. Frygt for en konkurs af den kinesiske ejendomsgigant Evergrande, samt en mulig stramning af den amerikanske pengepolitik medførte mandag kursfald verden over, og har fået mange investorer til at frygte en mulig korrektion på aktiemarkedet. Vores anbefaling forbliver den samme: Husk på din lange tidshorisont og vær tro mod din investeringsstrategi.
NB: Hvis din opsparing ligger i gennemsnitsrentemiljø, vil din investering ikke være påvirket af udsvingene på aktiemarkedet.

 

Evergrande, en af Kinas største ejendomsudviklere, står torsdag til at skulle afdrage på en massiv gæld på 300 milliarder dollars. Den kinesiske ejendomsgigant har tidligere advaret investorer om udfordringer med at betale renter og afdrag, og meget tyder på at firmaet ikke vil være i stand til at betale afdrag på sin gæld før torsdag. En konkurs kan sende chokbølger igennem den kinesiske finansverden, men konsekvenserne for de finansielle markeder uden for landet er dog fortsat uklare.

Mod vest ventes den amerikanske centralbank onsdag at afslutte sit FOMC (Federal Open Market Committee) september møde, hvor fremtiden af den amerikanske centralbanks pengepolitik besluttes. Investorer frygter at der præsenteres en strammere pengepolitik, hvilket kan dæmpe kursfesten vi har set det seneste år.

September har dog historisk været den værste måned på året for aktier, med et gennemsnitlig fald på 0,5% på det amerikanske S&P 500 aktieindeks. Den negative udvikling i år ser derfor indtil videre ikke ud til at være nogen undtagelse fra denne tendens.

I lyset af sådanne dyk på aktiemarkederne er det vigtigt at huske på din tidshorisont som dine investeringerne strækker sig over, og være tro mod din investeringsstrategi.

Selvom aktier har tendens til de største nedture, har de samtidig tendens til at opleve de største opture og højest afkast på langt sigt. Hvis man misser de dage med bedst afkast efter nedture på aktiemarkedet, kan det være svært at tjene tabet hjem igen.

Skulle der fortsat være bekymringer eller spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os til en snak om din opsparing.

Henter data...