Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management

Efter et vanskeligt år har investorerne oplevet en tiltrængt opadgående tendens på markedet.

 

Investorerne oplever endelig medvind efter et svært år. Efter de første par måneder med recession, er der nu positive afkast og en solid start på året. Artiklen fremhæver den stærke præstation af aktier, der har genvundet næsten halvdelen af sidste års tab. Men der er stadig høj usikkerhed omkring inflationsniveauet, renter og vækst for resten af 2023. Bankkrisen har ført til færre rentestigninger, da centralbankerne strammer kreditbetingelserne. På trods af dette, fortsætter den globale økonomi med at stå over for udfordringer såsom høje inflationsrater og øget pres på lønningerne.

Hvis du gerne vil læse mere, kan du gøre det her.

Nedturen på boligmarkedet slutter om ni måneder

Nationalbanken har for nylig offentliggjort en ny prognose for den danske økonomi, som har skabt opmærksomhed i pressen på grund af forventninger til faldende, men forsat høj inflationen og fald i huspriserne.

 

 

Hus på 140 m2

Ændring ift. året før

2022

2.322.000 kr.

 

2023

2.104.000 kr.

-218.000 kr.

2024

2.097.000 kr.

-7.000 kr.

2025

2.158.000 kr.

61.000 kr.

Kilde: Nationalbanken, Danmarks Statistik og Nordea

Ifølge prognosen fra Nationalbanken vil huspriserne falde med 9,4% i 2023, efterfulgt af et yderligere fald på 0,3% i 2024, før de forventes at stige med 2,9% i 2025. Nationalbanken forventer, at huspriserne vil nå bunden i fjerde kvartal af 2023 og at perioden med faldende priser kun vil vare cirka halvandet år. Nordea er enig i Nationalbankens prognose, men stiller også spørgsmål  ved, om boligprisprognoserne i sig selv kan påvirke prisdannelsen på boligmarkedet og føre til, at boligejere udskyder salget af deres bolig.

Hvis du gerne vil læse mere, kan du gøre det her.

 

-----------

Ansvarsfraskrivelse: Dette materiale er udarbejdet af Deloitte Pension Management Brokers P/S. Materialet er til personlig orientering for de personer, som Deloitte Pension Management har udleveret materialet til. Informationsarket er alene udarbejdet som et generelt informationsmateriale og indeholder alene generelle informationer. Deloitte Pension Management påtager sig intet ansvar for rigtigheden, nøjagtigheden eller fuldstændigheden af informationerne i materialet, samt de dispositioner der er foretaget på baggrund af oplysningerne i materialet.

Henter data...