Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management

Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management

Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management. 

Velkommen til kvartalets første investeringsnyt. I september oplevede aktiemarkederne et fald, men overordnet set har tredje kvartal været præget af positive afkast og markederne er vokset; illustreret nedenfor i figur 1. Isoleret set har det danske C25-indeks klaret sig godt igennem september trods globale nedture. Amerikanske aktier (S&P 500) har klaret sig relativt bedre end de europæiske (STOXX Europe 600), hvilket kan skyldes den kraftigt voksende teknologi-sektor.

Rådet for Afkastforventninger har nedjusteret forventningerne til aktier en smule på 1-5 års sigt, idet det forventede afkast nu ligger på 5,6% mod 6,0% som var forventet tidligere på året. Forventningerne til Danske Stats- og realkreditobligationer er også sat ned, og de forventes nu at levere et afkast på -1,2% på kort sigt. På lang sigt forventes der dog stadig et årligt afkast på 6% for aktier og 3,5% for obligationer.

Dette forventede afkast afspejler en verden med negative renter uden umiddelbare renteopsving i syne, og hvor USA’s centralbank, Fed, forudser lave renter indtil inflationen stiger. Den langsigtede inflationsmålsætning er hævet til 2,0 pct., hvilket betyder at renterne vil være rekordlave og seddelpressen kører for fuldt blus i USA endnu længere end hidtil ventet. Det betyder også, at ECB bliver presset til at holde døren på klem for yderligere lempelser for at undgå, at euroen bliver for stærk i forhold til dollaren. Det ville nemlig udhule eurolandenes konkurrenceevne og dermed bremse genrejsningen af økonomien og presse den i forvejen alt for lave inflation yderligere ned.

 

Ansvarsfraskrivelse:
Dette materiale er udarbejdet af Deloitte Pension Management Brokers P/S. Materialet er til personlig orientering for de personer, som Deloitte Pension Management har udleveret materialet til. Informationsarket er alene udarbejdet som et generelt informationsmateriale og indeholder alene generelle informationer. Deloitte Pension Management påtager sig intet ansvar for rigtigheden, nøjagtigheden eller fuldstændigheden af informationerne i materialet, samt de dispositioner der er foretaget på baggrund af oplysningerne i materialet.

 

Henter data...