Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management

Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management

Præsidentvalget i USA 2020

USA er verdens største økonomi og deres aktiemarked har stor indflydelse på porteføljer verden over. Både private porteføljer såvel som pensionsselskabernes porteføljer. Det amerikanske præsidentvalg 2020 står for døren og den 3. november skal USA finde deres leder for de næste fire år. Bliver det præsident Trump eller demokraternes kandidat Joe Biden? Det er to vidt forskellige kandidater, med hver deres politiske og økonomiske dagsorden. Hvem der skal lede landet, har derfor stor betydning for de finansielle markeder.

Under præsident Trump har man set de amerikanske aktiemarkeder vokse, fordi han har givet amerikanske virksomheder gunstige forhold. Præsident Trump har haft fokus på hjemlig produktion, skattelettelser og set bort fra Parisaftalen og internationale klimamål.

Formår Biden at vinde valget, vil den internationale handel blive påvirket positivt, eftersom Biden er tilhænger af frihandel og handelsaftaler. Bidens retorik udviser en venstreorienteret tilgang til markedet, og meldingen om at forøge skatter og stimuli vil påvirke samfundet på en anden måde end den vante skattelempende politik ført af Trump. Biden vil indføre en større statslig indgriben i markedet, især i de grønne aktier, idet han vil tilslutte USA Parisaftalen igen, som Trump trak USA ud af. Biden som præsident medfører derfor en anden tilgang til, hvordan man skal varetage verdens mest magtfulde embede.

Det amerikanske valg er uforudsigeligt, også selvom Biden har en forholdsvist klar føring i valget, jævnfør Figur 1 nedenfor. I 2016 var der ikke mange der forudså den overraskende Trump-sejr med rekordlav valgdeltagelse.

 

 

COVID-19 er en situation som verden ikke har oplevet før, og virussens følger har påvirket den amerikanske økonomi markant. Selvom situationen er uset, har recession, kriser og lignende svære økonomiske tilstande historisk ikke tegnet godt for en siddende præsident. Således ser det ikke godt ud for Trump, men det gjorde det heller ikke i 2016.

 

---

Ansvarsfraskrivelse: Dette materiale er udarbejdet af Deloitte Pension Management Brokers P/S. Materialet er til personlig orientering for de personer, som Deloitte Pension Management har udleveret materialet til. Informationsarket er alene udarbejdet som et generelt informationsmateriale og indeholder alene generelle informationer. Deloitte Pension Management påtager sig intet ansvar for rigtigheden, nøjagtigheden eller fuldstændigheden af informationerne i materialet, samt de dispositioner der er foretaget på baggrund af oplysningerne i materialet.

 

Henter data...