Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management

Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management

Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management. 

På trods af de finansielle markeders korte opbremsning i juli på grund af et fald i dollarkursen over for euroen og et stigende COVID-19 smittetryk, så genstartede aktiemarkederne i august sin optur fra lavpunktet d. 23. marts. I Danmark har september foreløbigt budt på positivt afkast, mens udenlandske aktiemarkeder (herunder amerikanske og asiatiske) har oplevet et fald i starten af september.

Den amerikanske centralbank, Fed, gik ud onsdag og lovede at holde deres rente, Fed funds rate, nær nul i de kommende 3-4 år for at nå en inflation på 2%. Fed giver altså lovning på lave renter i fremtiden, hvilket bør forplante sig ud i bankerne, som vil sætte lavere renter, fordi de selv kan låne pengene billigt hos centralbanken. Dette håber Fed på vil sætte gang i økonomien og øge den økonomiske vækst og inflationen.

De finansielle markeder går stadig meget op og ned, hvorfor budskabet som altid er, at man skal være tro mod sin investeringsstrategi og den lange tidshorisont. Figur 1 nedenfor viser år-til-dato-udviklingen i en pensionsopsparing på 1.000.000 kr., som er placeret med en mellem aktieandel i livscyklusprodukt med 20 år til pension (mørkegrøn linje). Hvis man valgte en ny investeringsstrategi med en lav aktieandel pr. 1. marts 2020 – altså inden markedet nåede bunden i slut-marts - så ville tabet have været mindre (lysegrøn linje), men man ville allerede efter to måneder gå glip af afkastgevinster ved at have været tro mod sin porteføljesammensætning.

 

Med en eventuel nedjustering af sin risiko, risikerer man at sælge i bunden og derved realisere et tab. Derudover vil man samtidig gå glip af muligheden for at være med, når markederne vender og derved indhente tabet.

 

Ansvarsfraskrivelse:
Dette materiale er udarbejdet af Deloitte Pension Management Brokers P/S. Materialet er til personlig orientering for de personer, som Deloitte Pension Management har udleveret materialet til. Informationsarket er alene udarbejdet som et generelt informationsmateriale og indeholder alene generelle informationer. Deloitte Pension Management påtager sig intet ansvar for rigtigheden, nøjagtigheden eller fuldstændigheden af informationerne i materialet, samt de dispositioner der er foretaget på baggrund af oplysningerne i materialet.

 

Henter data...