Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management

Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management

Deloitte Pension Management investeringsnyt

På mange måder er 2020 et uforglemmeligt år, hvor de fleste vil huske den rutsjebanetur de finansielle markeder var på. Da COVID-19 stadig var ny og utilregnelig vidste de finansielle markeder ikke, hvordan de skulle reagere, hvilket resulterede i et kortvarigt markant fald på 30%. Der gik dog ikke lang tid før de vestlige regeringer indførte rekordstore finansielle stimuli-pakker, som holdt hånden under virksomhederne og dermed styrkede aktiemarkedet.

 

Selvom året 2020 ikke har set just lyst ud, har selskaberne opnået positive afkast. Da panikken spredte sig i markedet i midten af marts, var der ikke mange der kunne forudse den usædvanlige udvikling vi oplevede i 3. og 4. kvartal. Det sidste halvår i året har således budt på all-time-highs blandt mange aktieindeks, hvilket også afspejler pensionsselskabernes performance. Samtlige danske pensionsselskaber har, på trods af krise, opnået positive afkast, hvor især vaccineudviklingen til coronavirussen har drevet markederne til nye højder.

Påbegyndelse af vaccination i december, samt vedtagelsen af en amerikansk hjælpepakke på 900 milliarder dollars understreger politikernes interesse, og ikke mindst nødvendigheden i fortsat at stimulere den amerikanske økonomi og derigennem den globale.

9 ud af 10 jobs gået tabt i USA er fra servicebranchen, hvilket på trods af den høje sats er et godt tegn for en genoprettelse af økonomien. Det skyldes at netop de jobs vender tilbage, når forbrugerne får penge mellem hænderne igen, og restriktionerne forsvinder. Forventningen er, at der gennem 2021 vil komme en opsvingsfase, hvor økonomien kommer i arbejde og virksomhederne tjener flere penge, som resulterer i stigende aktiekurser.

En genåbning af samfundet vil lægge et opadgående pres på renterne, men alle forventningerne er at centralbankerne igen i 2021 vil gøre meget for at undertrykke dette pres.

Samlet betyder det, at forventningen til 2021 er en stigning i indtjeningen, mens renterne forbliver lave til moderat høje, hvilket er opskriften på et godt aktieår.

 

---

Ansvarsfraskrivelse: Dette materiale er udarbejdet af Deloitte Pension Management Brokers P/S. Materialet er til personlig orientering for de personer, som Deloitte Pension Management har udleveret materialet til. Informationsarket er alene udarbejdet som et generelt informationsmateriale og indeholder alene generelle informationer. Deloitte Pension Management påtager sig intet ansvar for rigtigheden, nøjagtigheden eller fuldstændigheden af informationerne i materialet, samt de dispositioner der er foretaget på baggrund af oplysningerne i materialet.

Henter data...