Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management

Investeringsnyt fra Deloitte Pension Management

 

Vigtigheden af langsigtede investeringer 

Det første halvår af 2022 har været et turbulent marked for aktier og obligationer. Årsagerne til denne udfordrende start på året skyldes blandt andet høj inflation, rentestigninger, krig i Ukraine, stigende råvarepriser og forsyningskriser. Alle de overnævnte årsager har skabt meget uro på de finansielle markeder og den generelle økonomi.

Selvom årets første måneder har været dårlige for de finansielle markeder, betyder det ikke, at man skal frygte for de resterende måneder af 2022. Historisk set har der været væsentlige stigninger i aktiepriserne, når året har haft en turbulent start. Dette kan ses på det toneangivende amerikanske S&P 500-aktieindeks, som i gennemsnit har haft en 24 procent stigning i andet halvår, når det ligger i forlængelse af et halvår hvor indekset er faldet mere end 15% fra starten af året til slutningen af juni.
Kilde: LPL Financial 

De store finanshuse såsom Goldman Sachs og Credit Suisse forventer til nytår at S&P 500 er steget med over 20 procent, fra det nuværende niveau. De næste par måneder kan blive præget af både op og nedture på de finansielle markeder, grundet frygt for rentestigninger i Europa og USA. Hvis historien gentager sig selv, er der mulighed for aktiepriserne kan stige til efteråret og vinteren.

Kilde: Putnam 31-12-2021

Timing af markedet er en vanskelig disciplin, selv for professionelle investorer. Investorer der aktivt køber og sælger, har historisk set klaret sig værre, end investorer der fastholder sin positioner i markedet. I årene 2006-2021, ville en investor som blev i markedet have opnået et årligt afkast på 10,66%, hvorimod investoren som gik glip af de 40 bedste dage ville have et årligt afkast på -3,58%. Det kan altså ikke betale sige at prøve at time markedet, da det kan føre til negative afkast på din opsparing.  
Derfor er det vigtigt at huske sin tidshorisont og holde de positioner man har i markedet. Dette vil langsigtet skabt et langt bedre afkast for din opsparing, end hvis man prøver at time markedet.
Kilder: Bloomberg, LPL Financial, Ryan Detrick

 

-----------

Ansvarsfraskrivelse: Dette materiale er udarbejdet af Deloitte Pension Management Brokers P/S. Materialet er til personlig orientering for de personer, som Deloitte Pension Management har udleveret materialet til. Informationsarket er alene udarbejdet som et generelt informationsmateriale og indeholder alene generelle informationer. Deloitte Pension Management påtager sig intet ansvar for rigtigheden, nøjagtigheden eller fuldstændigheden af informationerne i materialet, samt de dispositioner der er foretaget på baggrund af oplysningerne i materialet.

Henter data...