Nyhedsbrev aug 2018

Nyhedsbrev aug 2018

Hvad betyder den nye pensionsreform for dig? Reformen er ikke det eneste, der har rørt sig i pensionsbranchen i 2018. Flere kommercielle selskaber går sammen for at styrke deres position i branchen og opnå stordriftsfordele. Ligeledes giver det mulighed for at tilbyde deres kunder mere fordelagtige produkter. Få et hurtigt overblik og bliv opdateret her.

Ny pensionsreform

Den nye reform har til formål at gøre det mere attraktivt at spare op til pension. Den er implementeret i to steps og trådte i kraft den 1. januar og 1. juni 2018.

Første del medførte en ændring i muligheden for indbetaling til Alderspension. Således er det muligt at indbetale op til 46.000 kr. årligt, fem år før pension. Til gengæld er det kun muligt at indbetale op til 5.100 kr. årligt, ved mere end fem år til pension. Tidligere var beløbet 29.600 kr. For nye pensionsordninger oprettet efter den 1. januar 2018 kan udbetaling tidligst starte tre år før folkepensionsalderen, med mindre man overfører sit depot med ”gamle” rettigheder. Yderligere udbetales ratepension nu over 30 år i stedet for over 25 år.

Sidste del indebærer et skattefradrag for indbetalinger op til 70.000 kr. til ratepension eller livrente. Ved mere end 15 år til pension er fradraget på 12% og ved mindre 32%. Fremover vil pensionsindbetalinger også indgå i grundlaget for beskæftigelsesfradrag.

Overordnet er det positivt at reformen gør pensionsopsparing mere attraktiv og at den medfører et højere fradrag for den enkelte medarbejder.

 

Danica Pension overtager SEB Pension

Danica Pensions køb af SEB Pension er blevet endeligt godkendt af Konkurrencerådet. Sammenlægningen forventes på plads i udgangen af 2018. Dermed er Danica Pension på størrelse med konkurrenten PFA Pension, med deres nu ca. 800.000 kunder.  De to selskaber bidrager med noget forskelligt og supplerer hinanden. Dog betyder det færre kommercielle selskaber i Danmark.

 

Skandias danske aktiviteter får nye ejere

AP Pension har indgået en aftale om at købe Skandia Danmark. Købet er med forbehold for myndighedernes godkendelse, som forventes på plads inden årsskiftet. Det er fordelagtigt for Skandia Danmarks kunder, at de bliver en del af et kundejet selskab. Overordnet er det to selskaber, der komplimenterer hinanden godt og vil kunne tilbyde deres i alt omkring 410.000 kunder stærke produkter.

AP Pension lancerer nyt tab af erhvervsevne-produkt

AP Pensions lancering af et nyt erhvervsevne-produkt medfører, at medarbejderens forsikringsdækning og lønudvikling går hånd i hånd. Således vil medarbejderen altid have en optimal forsikringsdækning, ved tab af erhvervsevne – også uden selv at skulle forhøje forsikringsdækningen. Med det nye produkt sikrer AP Pension altid kunden den optimale løsning, og de følger udviklingen i branchen.

GDPR hos Deloitte Pension Management

Første halvår af 2018 er blevet brugt på klargøring til den nye GDPR lovgivning, der trådte i kraft den 25. maj 2018. For at opfylde de nye krav, har vi sendt databehandleraftaler ud til samtlige kunder. Derudover vil vi i fremtiden indhente samtykkeerklæringer på medarbejdere, der ønsker rådgivning.

 

Deloitte Pension Management introducerer nyt administrationssystem

I løbet af efteråret 2018 introducerer vi et nyt administrationssystem DePos. Systemet afløser det nuværende Insubiz Xnet, hvilket skal være med til at lette arbejdet med til- og frameldinger af medarbejdere.

Deloitte Pension Management udvider

Vi har de seneste år oplevet stor fremgang, og vi har derfor udvidet vores team. For fortsat at kunne imødekomme vores kunders behov, er to nye Key Account Managers, en Pensionsspecialist og en Account Director tiltrådt. De skal i samarbejde med resten af teamet varetage opgaver, for at understøtte den fortsatte forretning.

 

 

 

Henter data...