Nyhedsbrev dec 2018

Nyhedsbrev dec 2018

Flere forskellige tiltag har påvirket pensionsbranchen i den sidste del af året. Herunder ændringer foretaget af selskaberne selv samt ny lovgivning på området. Læs med og få et hurtigt overblik over, hvad der har rørt sig.

Udvikling blandt selskaberne i pensionsbranchen

AP Pension opkøber Skandia

AP Pension har fået myndighedsgodkendt sit opkøb af Skandia og overtager dermed konkurrenten den 2. januar 2019. Ifølge Bo Normann Rasmussen, adm. direktør i AP Pension, forventes det, at Skandia er fuldt integreret ved udgangen af næste år. Det er en større opgave, der vil have den gode kundeoplevelse i fokus.

Landets tredjestørste pensionsselskab har skiftet navn

Landets tredjestørste pensionsselskab, Nordea Liv og Pension, har skiftet navn til Velliv, og 350.000 kunder skal nu vænne sig til et nyt navn. Navneforandringen skyldes, at den tidligere ejer, Nordea, er blevet skiftet ud. Således er selskabet ikke længere bankejet, men kundeejet, hvilket kommer kunderne til gavn via afkast.

PFA Pension ændrer KundeKapital

PFA Pension ændrer deres KundeKapital-model den 1. januar 2019, og efter denne dato vil kunderne få overført afkastet af KundeKapital til deres pensionsdepot. Konsekvensen heraf er et lavere udbytte, da afkastet ikke længere er forrentet til samme fordelagtige rente som hidtil.

Forsikringsmæglertitel er ikke længere beskyttet

En ny lov om forsikringsformidling (IDD) samt bekendtgørelse om kompetencekrav og krav om godt omdømme trådte i kraft den 1. oktober 2018. Dette medførte, at en hidtil personlig forsikringsmæglerautoritet ikke længere gør sig gældende, da det nu er virksomheden, der er registreret som forsikringsmægler. Således er alle medarbejdere nu inddelt i fire forskellige kompetenceprofiler som forsikringsmæglere. Ændringerne er foretaget med det formål at sikre kvaliteten af rådgivning, eftersom medarbejdernes kompetencer fremadrettet skal testes. Dog vil det være vanskeligere at gennemskue, hvem der er uafhængige forsikringsmæglere. 

Deloitte er ISO certificeret

Deloitte er ISO27001-certificeret, hvilket er et kvalitetsstempel på at vi overholder lovmæssige krav om databeskyttelse, privacy og informationssikkerhed. Informationssikkerhed og databeskyttelse er en væsentlig forudsætning for et tillidsfuldt forhold til vores kunder – certificeringen er derfor en blåstempling.

Nyt system taget i brug hos Deloitte Pension Management

I efteråret 2018 indførte vi et nyt administrationssystem ved navn DePOS, som afløser InsuBiz. Dette er med til at lette arbejdet med til- og frameldinger af medarbejdere i hverdagen.

 

 

Henter data...